Napolyon’un Ben Varsam Almanya Var Anısı

 

Napolyon’un bir generali emrindeki Fransız ordusuyla Almanya içlerine ilerlemektedir. Büyük ve güçlü Fransız ordusunu bir tepede gözlemler bir kaç soylu Alman askeri ve eratı. İçlerindeki en rütbeli olan Alman subayı yanındaki diğer soylu rütbeli askerlerle durum değerlendirmesi yapar. Sonra onlara hitaben;

-Bu orduyu şu boğazda oyalamak zorundayız. Esas ordumuz gelene kadar Fransızlar burayı geçmemeli. Aksi takdirde yenilgimiz kaçınılmaz. Bizim ordu geride… Şimdi kimler gönüllü olacak bu kutsal göreve?

Hemen bir Alman soylusu öne çıkar:
-Ben ve adamlarım göreve hazırız!

Duygusal bir vedalaşma yaşanır akabinde. Çünkü ölüm kaçınılmazdır artık bu bir avuç gönüllü için.
Diğerleri, Alman ordusunu bölgeye çabucak getirmek için hareket ederler. Akabinde Fransızlar boğaza yüklenmeye başlar. Alman subay ve yanındaki askerler kahramanca direnir. Bir hayli oyalarlar onları. İki saat kadar sürer çarpışma. Alman subayı yalnız kalmıştır artık. Arkadaşlarının hemen hepsi ölmüştür. O gene de sığındığı bir kayanın ardından Fransızlara kurşun atar. Bu küçük ama kuvvetli Alman direnişini gören Fransız general kızar, küplere biner. Artık tek kalmış Alman’a bağırır:

-Teslim ol! Sen kurtaramazsın Almanya’yı. Artık Almanya yok!

Alman subayı cevap verir:

-Hayır! Ben varsam, Almanya da var!
… …
Napolyon, bu Alman’ın cesedine bir değirmende rastgelir. Yaralı halde buraya sığınmış ve burda ölmüştür. Hikayesini adamlarından dinler. Göğsündeki en değerli olan onur madalyasını çıkarır ve yerde yatan Alman askerine kendi elleri ile takar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski