Din Kardeşliği - Gazze'nin Meğer Kumundan Çokmuş Kalleşi

 

Din Kardeşliği

Din Kardeşliği – Büşra Polat

Kardeş aynı anne/ babadan olan kan bağıyla bağlandığımız kişilerdir. Irkdaş aynı ırktan olduğun ve o ırkın genel özelliklerini taşıdığın kişiler. Din kardeşi ne kan bağı ne de ırk bağı istemeyen hiçbir zorunluluk altında kalmadan aynı inanca sahip olduğun insanlarla arandaki bağa, dostluğa ve zor durumda yardıma gelen kişiye denir. Peki çoğunluğu Müslüman olan biz Türklerin milyonlarca ırkdaşı olmasının yanında aynı oranda din kardeşinin de olması gerekmez mi ?

“Ancak mü’minler kardeştirler” (Hucurât, 10)

Zor zamanlarımızda bu din kardeşlerinin yanımızda yer alması gerekmez mi? Tarih 2 Mayıs 1918 esir alınan 15 bin Osmanlı Askeri Filistin’de “fenni temizlik” adı altında Cerasol banyosu ile kör edildi. İşte şimdi sizinle Osmanlı askerlerine karşı savaşan din kardeşlerimizin(!) iyiliklerine ithafen yazılmış bir asker şiiri paylaşıyorum;

Gazze’nin meğer kumundan çokmuş kalleşi.
Nasıl vurur insanı sırtından DİN KARDEŞİ!
Filistin, Trablusgarp, Yemen illeri.
Hangisini kanım ile sulamadım?
Gezdim cephe cephe bütün çölleri,
Türk’e Türk’ten başka dost bulamadım!
Osmanlı askerlerini topraklarından attıkları için İngilizlerle el sıkışan Filistinli imam kardeşlerimiz! Bugün İsrail’in kıyımına maruz kalan ama Ermeni Soykırım yalanına tam gaz destek veren çok muhterem din kardeşlerimiz. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Osmanlıya karşı savaşmamak için öldürülen Hintliler yok mu ? Filistin Osmanlı hakimiyetinden çıkmasın diye savaşan Araplar yok mu? Veya bugün Pkk saflarında yer almaktansa koruculuk yapıp hayatını kaybeden Kürtler yok mu ? Var ruhları şad olsun. Ama koskoca çölde birkaç yüz kum tanesi siyah diye sarı çölü siyah ilan edemeyiz!

Sebebini anlamadığım bir şekilde ülkemde aşırı bir Arap sevgisi mevcut. Yahu sevmemiz gereken İSLAM, her türlü kahpeliği yapıp Din kardeşliğinin ardına saklanan Araplar değil. Gerçekten bugün Suriyeli mültecileri ülkesine almayan Araplar ne milliyetçi ne de Müslüman olarak bende zerre sevgi uyandırmıyor. Tamam bize din kardeşliğini yapmıyorsunuz zaten siz bizi Müslüman olarak da görmüyorsunuz eyvallah da hem Arap hem Müslüman olan Suriyelilere tepkinizi çözemiyorum. Hoşgörü hadislerini bir kenara bırakmanın zamanı gelmedi mi? Her fırsatta sırtımızdan vuranlar için aşağıdaki surede geçen bölümü uygulamanın vakti gelmedi mi?

“Eğer bir kavmin ihanet edeceğinden kesin olarak korkarsan, sen de açık ve adil bir tutumla (onlarla olan anlaşma metnini ve diplomatik ilişkiyi) at. Gerçekten Allah, ihanet edenleri sevmez.” (Enfal Suresi, 58)

Kesinlikle demiyorum ki İsrail vursun biz izleyelim. Bu insanlık dışı bir davranış olur. Ama artık dış ilişkilerimizde bana ihanet edersen yaptırım uygularım gibi şartların koşulması gerekmez mi? Teröristi besliyorsun bak komşuluk böyle olmaz, din kardeşliği bu değil demenin vakti gelmedi mi? Koşulsuz şartsız Arap seviciliğini bırakıp bizi kardeş görenleri sevmenin vakti gelmedi mi? Rusya’ya karşı bizim yanımızda tavır sergileyen Pakistan’ı sevebiliriz, yöneticileri Rus köpeği olsa da bizden desteklerini esirgemeyen Çeçenleri sevebiliriz mesela.

Mesele illa ki din kardeşliği olacaksa bunlar benim din kardeşim olabilir…

 Alıntıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski