25. Kare Nedir? 25.Kare Yöntemi ile Subliminal Mesaj

 


Reklam ve pazarlama alanında kullanılan subliminal tekniklerden yaygın bir şekilde kullanılanın adıdır 25. Kare Subliminal Mesaj tekniği.

Teknik açıdan incelediğimizde, resimler dizininden oluşan bir videoda (dizi, film, reklam filmi vs.) saniyede 24 farklı resim karesini arka arkaya gösterime sokarak, insan beyninde hareket algısını canlandırır. Bir diğer deyişle seyrettiğimiz filmler aslında, milyonlarca resim karesinin ardı ardına gösterilmesinden başka bir şey değildir.

25. Kare subliminal tekniğinde, adından anlaşılabileceği gibi, söz konusu bir saniyelik resim dizinine 25. Resim karesi eklenir ki, söz konusu resimin içeriğini, izleyicinin ortalama video gösterim hızında, bilinçli bir şekilde anlama, anlamlandırma ve zihinsel olarak sorgulama imkan veya kapasitesi yoktur. Fakat bilinçaltı, yirmibeşinci kare tarafından uyarılır ve içerik bilinçaltına kaydedilir.

Yirmibeşinci kare subliminal mesaj tekniğinin altında yatan temel prensip, herhangi bir görsel mesajın, bilinç veya irade tarafından engellenmeden doğrudan bilinçaltına ulaştırılması yatmaktadır. Bir diğer deyişle bilinçaltına yönelik, bir ikna çalışması olarak adlandırılabilir; yirmibeşinci kare subliminal tekniği.

25. Kare ve Etiklik

Yirmibeşinci kare veya herhangi bir başka bilinçaltına yönelik subliminal tekniğinin, etkisi altında kalacak bireyin, rızası veya bilinci dışında uygulanması ne etik ne de yasaldır. Söz konusu subliminal tekniklerin, bireyin karar verme mekanizmasını ve nihayetinde davranış şekillerini etkileme kapasitesi nedeniyle, subliminal tekniklerin herhangi bir kurum veya kuruluşun menfaatleri doğrultusunda kullanımı kesinlikle etik değildir.

Her etkin araçta olduğu gibi, “aracın” insanın lehine veya aleyhine kullanımı, gene insanoğlunun kararları doğrultusunda şekillenmektedir. Bilinçaltı teknikleri, bireysel gelişim ve psikoloji temellli sorunların zihin seviyesinde çözümlenmesinde yardımcı araç olarak psikoloji, psikiyatri, nörobilim, eğitim ve kişisel gelişim alanlarında etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

25. Kare Subliminalt tekniğinde ve diğer Subliminal bilinçaltı tekniklerinde dikkat edilmesi gereken nokta; kullanılan teknikten ziyade, hangi alanda hangi hedef-niyet çerçevesinde kullanıldığıdır.

25. Kare Subliminal Mesaj Örnekleri




Örnekler arttırılabilir. Fakat bu seviyede yeterli görüyorum. Bu konu ile ilgili yeni makaleler yazacağım. Ancak bu mesajları verenler o kadar fazla alanda bu mesajları veriyorlar ki yetişmek çok güç. Netice olarak bilinçaltına işleyen bu mesajları algılamak kolay olmuyor. İnsan ilk başta hadi canım olur mu öyle şey diyorsa da bu teknik bilimsel olarak da ispatı olan bir gerçek.

Tek çare dikkat etmek, özen göstermek. Özellikle balalar için daha çok özen göstermek düşüyor. Burada da tüm yük anne – baba üzerinde…

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski