istanbul Plaka Listesi

 


istanbul Plaka Listesi

istanbul plaka listesi ile İstanbul’da ikamet eden ve araç satın alacak kişilerin arzu ettikleri plakanın hangi ilçede olduğuna dair bilgileri paylaşıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki özel plakada son rakamı tercih edecekseniz bu yazı sizi pek de alakadar etmiyor. Ancak harf tercih edecekseniz bu yazımız sizler için önemli bir kaynak olacaktır. Çünkü ülkemizin en çok ilçeye sahip ili olan İstanbul’da ilçe ilçe plaka aramak çok yorucu olsa gerek…

Plakaların nerede olduğuna geçmeden önce özel plaka ile ilgili bilgi almak isteyen ziyaretçilerimize Özel Plaka Nedir başlıklı yazımızı okumalarını tavsiye etmekteyiz.


 

Özel plaka nasıl ayırtılır?

Özel plaka için görüştüğünüz şubeye başvuru yaptıktan sonra plaka işlemleri başlatılır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken iki farklı seçenek mevcut. Bunlar;

  1. sıfır kilometre araç alıyorsanız,
  2. ikinci el araç alıyorsanız.

Öncelikle sıfır araç alıyorsanız işiniz daha kolay. Dikkat etmeniz gereken tek unsur araç tescilinin yapılmasından önce plakayı ayırtmış olmanız. Aracı aldığınız bayiden plakayı ayırttıktan sonra aracı tescil etmelerini rica etmeniz halinde bir problem yaşamayacaksınız.

Ancak ikinci el araç alıyorsanız noterlikten plaka değişikliği istiyor musunuz  sorusu geldiğinde bunu bildirmeniz gerekmektedir. Bir dönem aynı şehirden yapılan araç satışlarında plaka değişimi yapılmamaktaydı. Bu konudaki güncel durumu bilmiyorsanız mutlaka noterlik, şube veya trafik müşavirinize danışınız.

Yine de unutmamak gerekir ki bu sürecin daha hızlı ve daha sağlıklı olması açısından bir müşavirden destek almanızda fayda olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski