Veri Analisti Nedir?

 

Veri Analisti Nedir?

Veri Analisti nedir sorusuna cevap olarak; şirketlerin kayıtlarında yer alan bilgileri yani verileri, bilgisayar destekli olarak analiz edip yorumlanmasını sağlayan, sonuçlarını raporlayan kişilerdir denilebilir.

Nasıl Veri Analisti Olunur ?

Veri Analisti olabilmek için, üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik, İstatistik gibi bölümlerinden mezun olmak gereklidir. Ayrıca veri analizi eğitimi veren kurslar da veri analizi konusunda temel bilgileri öğrenmenizi sağlayabilir.

Veri Analistleri, verileri işleme, istatistik ve analiz edilen verilerden şirketlere fayda sağlayacak anlamlar çıkarma konularında tecrübeli olmalıdırlar.

Veri Analisti Ne İş Yapar?

Veri Analisti, verilerin ölçüm ve analiz yöntemlerini tespit ederler. Yapılan ölçümlerden elde edilen verileri daha anlaşılır hale getirirler.

Büyük çaplı şirketlerin gerek mali kayıtlarında gerek ise operasyonel kayıtlarında bazen milyonlarca veri olabilir ve bu verilerin içinden bir sonuç elde etmek çok zordur. Veri analiz uzmanları, diğer bölümlerle de iş birliği yaparak gelişim ihtiyacı olan konularla ilgili verileri en sade ve kullanışlı şekilde ortaya dökerler.

Veri Analisti Ne Kadar Maaş Alır?

Veri Analistleri, analiz ettikleri verilerin şirketlere sağladığı maddi avantajlar da göz önüne alınarak iyi seviyede maaş alırlar. Hazırlanan bir analizin, uzun vadede şirketleri büyük masraftan kurtarması nedeniyle veri analisti maaşları yüksektir.

Veri Analisti İş İmkanları

Dünyada gittikçe artan ilgi nedeniyle 2020 yılında veri analiz uzmanlığı sektöründe yaklaşık %22 büyüme beklenmektedir. Ülkemizde de gelişen bilgisayar teknolojisi ve bilgiyi işlemenin kattığı faydalar sayesinde bir çok kurum ve kuruluş, kendilerine özel veri işleme, analiz yazılımları tercih etmektedir.

Bu nedenle bir çok firma sahip olduğu bilgileri aktif kullanabilmek için veri analisti iş ilanı yayınlamaktadır. Kariyer sitelerini incelediğimizde de şu anda birçok iş ilanı İstanbul, Ankara ve İzmir için yayınlanmıştır.

Özel sektörün bilgisayar teknolojilerine olan yatkınlığı arttıkça veri analistlerinin iş bulma imkanları artacaktır. Veri Analisti geleceğin meslekleri arasındadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski