General Mobile Discovery Yavaş Şarj Olma Sorunu

 

General Mobile Discovery Yavaş Şarj Olma Sorunu

General Mobile Discovery Yavaş Şarj Olma Sorunu

General Mobile piyasaya ilk olarak Discovery modeli ile girmişti. Piyasayı yakın takip edenler iyi bileceklerdir ki Discovery modeli Türkiye piyasasında yüksek satış hacmine ulaştı. General Mobile’nin daha sonra çıkarttığı yeni modeller de Discovery kadar tutulmadı.

Fiyat/Performans verimi yüksek olan Discovery modelinin bir kullanıcısı da benim. Bugüne kadar pek sorunsuz olarak kullandığım telefonum yaklaşık bir haftadır çok geç şarj olmaya başladı. O kadar ki, 1 saat içerisinde sadece %4 artış gördüğüm oluyordu. Bu büyük bir sorun. Telefonu şarja takılı iken kullanamadığınız gibi bir de zaman sıkıntısı oluyor ve ister istemez tam dolmadan şarjdan çıkartma durumunuz ortaya çıkabiliyor.

Kullandığım şarj aleti orijinal şarj aleti değildi. Bunu belirteyim. Ancak telefon uzun süredir normal hız ile şarj oluyordu. Bu sorunun ortaya çıkmasından dolayı, konu ile ilgili telefon sektöründen tanıdığım kişilerle görüştüm ve ayrıca bazı forumlarda araştırma yaptım.

Bu araştırma sonucunda gerçekleştirdiğim ilk faaliyette sorun ile ilgili olumlu verim aldım. Gerçekleştirdiğim işlem ise Samsung‘un orijinal şarj aletini kullanarak telefonu şarj etmek idi. Ortada bir sorun kalmadı. Tabi ki içinizde orijinal Samsung şarj aleti edinme imkanı olmayan arkadaşlarımız olabilir. Bu sebeple amper gücü 1.2 amper olan şarj aletlerinden temin etmeniz durumunda bu sorun ortadan kalkacaktır.

Şarj aleti değişikliği neticesinde sorunun düzelmemesi durumunda ise batarya ile ilgili bir problem yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda, yeni bir batarya kullanmanız ya da teknik servis desteği almanız gerekebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski