Haxball Nedir Nasıl Oynanır?

 


Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere haxball oyunu ile ilgili bilgi vereceğim. Öncelikle oyun futbol mantığı temelinde kurulmuş bir oyun ve online olarak oynanmakta. Oyunu oynamak için haxball.com adresine giriş yapıyorsunuz. Karşımıza kullanıcı adı soran bir panel geliyor. İstediğiniz kullanıcı adını seçebilirsiniz çünkü bu sizin sürekli isminiz değil ve bir şifre seçmeniz de gerekmiyor. Her giriş yaptığınızda farklı bir kullanıcı adı almanız mümkün.

Kullanıcı adımızı da girdiğimiz taktirde karşımıza oyun odalarının bulunduğu ekran çıkıyor. Bu ekrandaki odalardan birisine dahil olabilir ya da Create Room butonuna basarak kendimiz yeni bir oda oluşturabiliriz. Oluşturduğumuz odanın yöneticisi kendimiz oluyoruz ve çıkış yaptığımız taktirde oda siliniyor. Ben videoda rastgele bir odaya girmeyi tercih ettim.

Oyuncuyu yönetmek için kullanacağımız tuşlar içerisinde yön işlevi için yön tuşlarını kullanabilirsiniz. Alternatif olarak W,A,S,tuş düzeni de bir seçenek. Topa vurmak için Boşluk tuşunu (space) ya da X tuşunu kullanabilirsiniz.

Oyunda temel anlamda önemli olan topun hangi açılardan geçeceğini hesaplamak ve topa hangi açıdan vurursam nereye gider sorusuna cevap bulabilmek. Videoda biz 2’ye 2 maç yaptık. Bence çok kötü oynamadık ama maçı 3-1 kaybettik. “Hatalı goller yedik “.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski