GTA 5 Donma Sorunu Çözümü

 


GTA 5 Donma Sorunu Çözümü

GTA 5 Donma Sorunu Çözümü ; GTA V Dünyanın en kaliteli ve gelişmiş oyununu piyasaya sürerek en çok oynanan oyunları arasına girmeye hak kazanmıştır. Oyundaki gelişmiş ve gerçeğe yakın grafikler yüzünden binlerce oyun GTA V kasma ve donma sorunları yüzünden mağdur olmaktadır. GTA V kasma ve donma sorunu olması gerçekten normal sayılabilir oyundaki grafikler harika tasarlanmış. Oyunu oynanmaz hale getiren bu sorunu ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için gerekli araştırmaları ve çözüm önerilerini sizlerle paylaşacağız.
Yaptığımız çözüm önerileri GTA V kasma ve donma gibi vb. sorunları çoğu oyuncuda tamamen çözmüştür. Bazı oyuncularda ise kasma baya probleminin azaldığı da görülmektedir. Oyun için minimum dahi olsa gerekli sistem özellikleriniz varsa yapacağınız çözümlemeler kesinlikle işe yarayacaktır.

GTA V Kasma sorunu için yapılması gerekenler nelerdir ?

✓ Bilgisayarınızın GTA V oyununu karşılayan sistem özelliklerine sahip olduğundan emin olmalısınız eğer ki bilgisayarınız gerekli sistem özelliklerini karşılamıyorsa bu oyunu kasmadan oynamanız imkansız sayılır.
✓ Bilgisayarınızı sistem temizleme programları ile temizleyin. Disk birleştirme ve disk temizleme işlemlerini imkanınız varsa yapabilirsiniz. Hatta imkanınız varsa oyun kurulmadan önce bilgisayarınıza format atmanızı öneriyoruz. Böyle oyunun temiz bir sisteme kurulması gerekmektedir.
✓ ( İsteğe bağlı )  eğer yapabiliryorsanız kasanızın içerisini açarak içindeki tozları temizleyin bu işlemi bir bilgisayarcıya yaptırmak daha sağlıklı olacaktır. Kasa içerisindeki tozlar oyunlarda kasma problemine neden olan temel sorunlardan birisidir.
✓ Bilgisayarınızın arka planın da çalışan programları devre dışı bırakın yada gereksiz olanları silin bu işlemi manuel olarak yada program yardımıyla yapabilirsiniz.
Yukarıdaki anlattıklarımız yapılması gereken temel çözümlemeler şimdi ise kasma sorununu ortadan kaldırılması için gerekli olan diğer faktörlerden bahsedeceğim.
✓ GTA V kurduktan sonra güncellemelerinizi yapmanız gerekmektedir. Bunu rockstargames sitesinden manuel olarak yapmanız mümkündür. Bu güncellemeler kasma sorununu gidermek için iyileştirmeler yapmaktadır.
✓ GTA V için gerekli olan direct X ,Microsoft visual , net framework gibi oyun için gerekli olan programları yükleyin / güncelleyin bu işlem gerçekten çoğu oyun için çok önemlidir.

✓ GTA V için gerekli olan driverleri eksik olarak kurmanız gerekmektedir.

✓ GTA V oyununuzu torrent gibi korsan yollarla indirdiyseniz güncel ve sorunsuz crack bulmanız gerekmektedir. Düzgün bir crack ile kasma ve donma sorununu yarı yarıya veya tamamen çözebilirsiniz.

✓  ( En önemlisi )  GTA V oyununuza giriş yaparak grafik ayarlarını düşürmelisiniz. Bu sayede oyununuzda ki kasma sorunu için %70 %80 çözüm sağlayabilirsiniz. Grafik ayarlarını düşürmek görüntü kalitesini bozsa da oyun performansını arttıracaktır.

Oyun için de gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra geldik işletim sisteminiz için yapılması gereken ayarlamalara bu çözüm yöntemi gerçekten bilgisayar ve ekran kartı performansınızı %50 oranında arttıracaktır.

✓ Bilgisayarınızı performans moduna almanız gerekmektedir. Bunun için denetim masası > arama kutusu > performans yazıyorsunuz.

GTA 5 Donma Sorunu İçin Diğer Yöntemler

Yukarıdaki seçeneklerden bilgisayar performansınızı arttıracak programları kullanabilir ve performans moduna alabilirsiniz Windows görünümü ve performansını ayarla bölmesine tıklayarak bilgisayarınızı performans moduna alıp ” Tamam ” diyin.
✓ İşlemci benzeşimi ayarlarından oyununuzun exe’si üzerine gelerek CPU0,CPU1,CPU2 üzerine tıklayarak tamam diyin bu sayede cpu oyunda daha iyi bir performans gösterecektir.
✓ Ekran kartı ayarlarınıza geldik bu işlem oyun performansı açısından gerçekten çok önemlidir. Ekran kartı simgenize sağ tıklayıp ” ayarlar” bölümüne geçin görünüm ve performans bölümünden ekran kartı ayarlamanızı tamamen performans moduna ayarlayın bu işlem ekran kartınızı görüntü kalitesini düşürerek performansının artmasını sağlamaktadır. Bütün ekran kartı markalarında bu ayarlamayı yapabilirsiniz.
✓ Ekran kartınızın güncel sürümde olduğundan emin olun eğer güncel değilse güncelleyin bu işlemi yaparak ekran kartınızdan daha fazla performans alabilirsiniz.
✓ Oyun performansının artması için Game Booster gibi programları kullanabilirsiniz. Bu programlar bilgisayarınızı oyun moduna alarak oyunu kasmadan oynamanızı sağlamaktadır.
✓ Bu yöntem tehlikelidir ama FPS performansı arttıran programlardan dilerseniz faydalanabilirsiniz.
✓  GTA V Setting ayarlarından ShadowQuality value bolumunu ”0” yapın.
Sorununuz halen çözülmediyse aşağı bölüme yorum yaparak detaylı bir açıklama gönderiniz en kısa zamanda bu konuyla ilgili özel olarak yardım edebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski