Sahifa Türkçe Dil Paketi

 

Sahifa Türkçe Dil Paketi – Siorg Tim

WordPress‘in en çok kullanılan Responsive temalarından olan Sahifa‘nın son sürümü olan 5.5.1 versiyonunu %100 Türkçe paket hazırladık. Sahifa dil dosyasında bulunan 1080 satırın tamamı Siorg Tim tarafından çevrildi ve temayı kullananların hizmetine sunuldu.

Çeviri öncelikle kendi kullandığımız tema olmasından kaynaklansa da bizler bazı gruplar gibi, sadece kendimize fayda sağlamak gibi düşüncelere sahip olmadığımızdan Sahifa kullanıcı tüm Türklerin faydalanabilmesi adına dil dosyalarımızı paylaşıyoruz.

İfade edildiği gibi 1.080 satır Türkçeleştirilmiştir. Ancak çevirilerin birden çok kişi tarafından yapılması bazı iletişim kopukluklarına sebep olmuş olabilir. Dolayısıyla çeviri içerisinde yanlış ya da eksik çeviri yapılmış alanlar olabilir. Bununla ilgili olarak bizleri bilgilendirmeniz halinde gerekli güncellemeler sağlanarak yeni sürümler paylaşılacaktır.

Nasıl Kurulur?

Öncelikle, bu bağlantıya Sahifa 5.5.1 Türkçe Dil Dosyası tıklayarak dil dosyalarımızı indirelim. İndirdiğimiz dosyaları arşivden çıkartalım. İki adet dosyanın ikisini de çıkartmaya dikkat edelim. Dosyalarımız tr_TR.po ve tr_TR.mo dosyaları. Şimdi FTP hesabımıza bağlanarak WordPress’in kurulu olduğu ana dizinden “wp-content/themes/Sahifa/languages” yolunu izleyerek bu alana erişelim. Eriştiğimiz bu alana daha önce çıkarttığımız tr_TR.po ve tr_TR.mo dosyalarını kopyalayalım. İşlemimiz bu kadar.

Türkçeleşme Olmazsa Ne Yapmalı?

Dosyaları attığınız halde dil Türkçe olarak karşınıza çıkmıyorsa, tekrar “wp-content/themes/Sahifa/languages” yolunu izleyerek index.php, tr_TR.po ve tr_TR.mo dosyaları hariç tüm dil dosyalarını silelim. Sorun ortadan kalkacaktır.

Yine de sıkıntı yaşadığınız bölüm olursa, yazının altından yorum olarak gönderebilirsiniz.

Sahifa Dışında Tema Kullanıyorum – Nasıl Türkçeleştirebilirim?

Eğer bir İngilizce bilginiz varsa temanızın Türkçe dil dosyalarını hazırlamak çok kolay. Hatta pek çok temada İngilizce bilmeseniz bile Google Translate üzerinden kelime çevirisi yaparak bile temanın Türkçeye çevirisini gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun için öncelikle PoEdit programını bilgisayarınıza indirmeli ve kurulumunu yapmalısınız. PoEdit ücretsiz sürümü olan bir programdır ve Google üzerinde aratırsanız rahatlıkla erişebilirsiniz. Kurulumu yaptıktan sonra çeviri yapacağınız temanın languages klasöründeki dil dosyalarından po uzantılı olan dosyayı masaüstüne indirdikten sonra açarak çeviri işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Dosyayı tr_TR.po olarak kaydetmeyi ve .mo uzantılı dosyayla birlikte languages klasörüne yüklemeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski